Сабаленка отново не се поколеба, за да се класира към 1/8-финалите в Ню Йорк

от в 08:31 на 04.09.2021
Диана Андреева

Със серия от изненади вчерашният ден ще остане в историята на US Open 2021. Но Арина Сабаленка не допусна да бъде поредното голямо име, което не достига до втората седмица на надпреварата от Големия шлем. Тенисистката от Беларус надигра намиращата се в страхотна форма Даниел Колинс - 6:3 6:3, след точно 89 минути, прекарани на корта. 

Срещата стартира напълно равностойно, като двете тенисистки се нуждаеха от известно време, за да се приспособява към условията на игра в Ню Йорк. Впоследствие всяка от състезателките бе безкомпромисна от сервис линията, докато не се стигна до 3:3. Тогава Сабаленка изригна със серия от шест поредни точки и така се "измъкна" напред в резултата с 5:3. Макар и борбената игра на Колинс да направи последния гейм в сета наистина оспорван, представителката на домакините все пак се предаде и допусна изоставане в общия резултат. 

Втората част се разви по доста сходен начин. След няколко по-оспорвани гейма, Сабаленка отново рязко повиши нивото си на игра. Арина започна да пласира топките си в дълбочината на игрището, а някои от отигрванията й бяха наистина невъзможни за връщане, което силно обезкуражи Колинс. Тя далеч не показваше този уверен тенис, който я изведе до трофеите в Палермо и Сав Хосе, и в крайна сметка напусна US Open 2021. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка отново не се поколеба, за да се класира към 1/8-финалите в Ню Йорк Диана Андреева
Теми:  
us open | Арина Сабаленка | Даниел Колинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook