Сабаленка оцеля след 19 двойни грешки, Швьонтек също се поздрави с успех

от в 06:21 на 20.01.2022
Диана Андреева

Ига Швьонтек не допусна да се превърне в поредното голямо име, което допуска поражение и засега продължава кампанията си на Australian Open, класирайки се за 1/16-ина финалите, след като без никакви колебания днес се справи с Ребека Петершон за малко повече от 75 минути игра - 6:2 6:2.

Все още не е известно името на следващата съперничка на Швьонтек. Световната номер седем очаква победителката между своята сънародничка Магда Линет и Дария Касаткина, които вече сложиха начало на сблъсъка помежду си.

В друг мач от деня Арина Сабаленка направи поредното феномелно завръщане в своята кариера, сътворявайки впечатляващ обрат. Световната номер две безспорно се намира далеч от върховата си форма, а най-големи неприятности й носеше началния удар, но въпреки всичко тя намери сили да надделее над световната номер 100 Синю Уан с 1:6 6:4 6:2.

Срещата започна катастрофално за Сабаленка, която предаде откриващата част за едва 32 минути, допускайки 12 двойни грешки. Беларуската може да допусна загуба в откриващата част, ала последвалите събития на корта се развиха изцяло в нейна полза. Макар и да не стабилизира представянето си на сервис, Сабаленка все пак се оказа по-добрата състезателка на корта и в крайна сметка реализира обрат за малко под два астрономически часа игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка оцеля след 19 двойни грешки, Швьонтек също се поздрави с успех Диана Андреева
Теми:  
australian open | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook