Сабаленка се справи с Кузмова, Квитова продължава напред

от в 12:50 на 08.02.2021
Диана Андреева

Петра Квитова откри компанията си на Australian Open 2021 с двусетова победа. Осмата в световната ранглиста не срещна почти никакви затруднения и с 6:3 6:4 се наложи над Грийт Минен от Белгия.

Квитова стартира мача по мечтан начин, пробивайки два пъти своята опонентка, за да поведе с 5:1. Изведнъж обаче Минен вдигна нивото си изключително много, като белгийката дори успя да върне единия пробив, но Петра все пак не се поддаде на напрежението и затвори частта в своя полза. 

През втория сет двете не се представяха никак убедително на начален удар. Те допускаха и доста непредизвикани грешки от дъното на корта, но Квитова бе по-разнообразна и благодарение на това се поздрави с успех.

В следващия кръг Петра ще се изправи срещу Сорана Кърстя, а това ще бъде седми двубой между тях, като последния път, в който играха една срещу друга бе през "далечната" 2016-а година.

В последната WTA среща за деня Арина Сабаленка отстрани Виктория Кузмова. С категоричното 6:0 6:4 тенисистката от Беларус триумфира в двубоя, осигурявайки си поне още един мач в 'Мелбърн парк", а следващото препятствие по пътя й е световната номер 75 - Дария Касаткина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка се справи с Кузмова, Квитова продължава напред Диана Андреева
Теми:  
australian open | Арина Сабаленка | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook