Сафин посочи защо Шарапова така и не успя да си върне старата форма

от в 08:41 на 24.04.2020
Калоян Пламенов

Бившата звезда на световния тенис Марат Сафин посочи коя е най-голямата грешка на Мария Шарапова, която и е попречила да се върне към върха на световния тенис след завръщането си на корта, след наказанието за употреба на допинг.

Рускинята не приличаше на себе си при завръщането си на корта преди няколко години и в крайна сметка тънеше в жестока посредственост и постоянно страдаше от контузии, а всичко това я принуди официално да сложи съвсем наскоро край на своята кариера.

"Шарапова бе възпрепятствана да се завърне към най-високото ниво на тениса. Причината за това бяха и травмите, но не само. Когато започнеш тенис кариерата си твърде млад, тогава не се страхуваш от нищо. След като натрупаш малко повече опит обаче виждаш, че има някои невъзможни неща", казва Сафин.

"Колкото повече разбираш от спорт, толкова повече започваш да се съмняваш. Конкретно при Маша мога да кажа, че тя бе дълго извън корта и бе наказана, а след това страдаше от няколко контузии. Според мен си постави твърде високи цели да се върне на върха, вместо да играе за себе си и да се наслаждава на тениса". 

"Именно това и попречи да постигне желаното". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сафин посочи защо Шарапова така и не успя да си върне старата форма Калоян Пламенов
Теми:  
марат сафин | мария шарапова

Коментари





Следвайте ни в Facebook