Сакари надви 19-годишна тийнейджърка, Бенчич също се поздрави с рутинна победа

от в 19:45 на 31.08.2021
Мирела Николова

Световната №18 Мария Сакари записа рутинен успех на старта на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след като се наложи над 19-годишната Марта Костюк в последователни сетове - 6:4 6:3. Гъркинята успяваше да наложи агресивния си стил на игра и записа 25 уинъра в хода на срещата, като същевременно бе по-стабилната от двете в ключовите моменти, което ѝ гарантира място във втория кръг на надпреварата, където ѝ предстои двубой срещу някоя измежду Анастасия Севастова и Катерина Синякова.

Началото бе оптимистично за украинката, тъй като тя бе първата, която съумя да осъществи пробив, ала Сакари незабавно направи необходимите настройки в играта си и реализира моментален рибрейк. Резултатът вървеше гейм за гейм, преди Костюк да се поддаде на напрежението и да загуби подаването си за 4:5, откривайки пред опонентката си възможност да сервира да спечелване на сета, от която гъркинята успя да се възползва. Във втората част и двете състезателки изпитваха проблеми на начален удар, но в крайна сметка Сакари стабилизира сервиса си и благодарение на чудесните си изяви на ретур тя влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, които я изведоха и до победата в мача.

Олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич също откри участието си на последния турнир от Шлема за годината с безапелационен успех, постигнат над световната №71 Аранча Рус. Швейцарката не остави никакви съмнения относно това коя заслужава победата и демонстрира изключително солидна игра от дъното на корта, за да затвори срещата за крайното 6:4 6:4, осигурявайки си сблъсък срещу Мартина Тревизан във втория кръг.

В хода на двубоя поставената под номер 11 бе безкомпромисна на начален удар, като високата ѝ успеваемост както на първи, така и на втори сервис допринесе за това швейцарката да не се сблъска с нито една възможност за пробив на свое подаване. Бенчич успя да реализира ранен пробив още в дебютния сервис гейм на съперничката си, който бе достатъчен, за да поведе в отделните части. Тя съумя да осъществи брейк и в средата на втория сет, след което бавно, но сигурно се приближаваше към крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари надви 19-годишна тийнейджърка, Бенчич също се поздрави с рутинна победа Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | белинда бенчич | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook