Сакари нанесе първо поражение на Осака през сезона и е на полуфинал в Маями!

от в 21:22 на 31.03.2021
Диана Андреева

Мария Сакари демонстрира впечатляваща игра и не остави шансове на световната номер две и шамипонка на Australian Open 2021 - Наоми Осака, слагайки край на серията й от 23 поредни победи. Точно 69 минути бяха нужни на гъркинята, за да може след 6:0 6:4 да се поздрави с първи успех над тази си опонентка от близо три години насам.

Неочакваната загуба на Осака заличи намеренията й отново да оглави класацията на WTA. Японката се нуждаеше от спечелване на титлата в Маями, за да може за първи път от септември 2019 да се завърна на върха, но това няма да се случи след допуснатото поражение през днешния ден. 

Сакари започна мача на много високо ниво, което успя да задържи до последната точка. Гъркинята се възползваше от всяка една възможност, с която разполага, за да атакува своята опонентка. Осака бе много пасивна по време на срещата, а началният й удар също не й бе от помощ. Това бе и причината след като спечели едва осем точки, тя да предаде първия сет. 

След почивката между отделните части Наоми изцяло промени тактиката си, а това даде резултат - японката си осигури убедителен аванс от 4:1 и ситуацията на корта изглеждаше сякаш няма какво да застане на пътя й, за да вкара мача в решителен сет, но Сакари не бе на това мнение. Нов спад в играта на японката мотивира световната номер 25, която съумя да изравни до 4:4, а пробив в деветия гейм се оказа ключов, защото класира Мария за 1/2-финалната фаза на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари нанесе първо поражение на Осака през сезона и е на полуфинал в Маями! Диана Андреева
Теми:  
мария сакари | мастърс маями | маями | наоми осака | осака | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook