Сакари с експресна победа, Азаренка също се класира за 1/8-финалите в Доха

от в 19:53 на 01.03.2021
Тея Кръстева

Гръцката тенисистка Мария Сакари отстрани младата египтянка Маяр Шериф с 6:0 6:3 в надперварата "Qatar Total Open". Сакари отпадна още в първи кръг на Откритото първенство на Австралия от Кристина Младенович, но днес не остави никакви шансове на своята съперничка.

Откриващият сет бе повече от безпроблемен за гъркинята, която върза "геврек" на своята опонентка. Във втория сет Шериф оказа съпротива, реализирайки един брейк, но силите й не стигнаха да постигне нищо по-значимо, като тя допусна нейното подаване да бъде пробито на 2 пъти. В хода на срещата Сакари записа 5 аса и спечели 90% от точките на първи сервис, като това бе повече от достатъчно гъркинята да се поздрави с крайния успех.

Мачът между Виктория Азаренка и Светлана Кузнецова в 1-ви кръг от същата надпревара предложи по-голяма драма. В крайна сметка поставената под номер 8 беларуска тенисистка надделя с 6:2 6:3, но задачата й далеч не се оказа толкова лесна, колкото показва резултатът.

Кузнецова успя да реализира едва 2 от общо 9-те си възможности за пробив, което й коства до голяма степен загубата. Азаренка от своя страна се възползва от 6 от 13-те си шанса да реализира брейк, като в крайна сменка нейната психическа устойчивост се оказа ключова за победата след час и 51 минути игра. В следващия кръг Азаренка ще се изправи срещу победителката от двубоя между Елена Рибакина и Лаура Зигемунд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари с експресна победа, Азаренка също се класира за 1/8-финалите в Доха Тея Кръстева
Теми:  
виктория азаренка | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook