Сам Сумик за края на партньорството му с Павлюченкова: Беше странно

от в 23:11 на 19.04.2020
Максим Енчев
Сам Сумик и рускинята Анастасия Павлюченкова се разделиха и поеха по свой собствен път през първите няколко седмици на началото на сезона. Когато TennisWorld USA попита Сумик за края на партньорството им, френският треньор не  призна, че новините са  изненадали, както него, така и останалите от фитнес екипа, които работеха с Павлюченкова извън корта.



"Да ви кажа истината, не знам защо. Целият екип нямаме ясна идея", поясни Сумик. Треньорът смята, че нещата  между него и световната номер 30 ca cе получaвaли чудеcно и за 53-годишния нacтaвник, който през последните години е рaботил c Виктория Азаренка, Южени Бушар и Гарбине Мугуруса, липсата на яснота е по-скоро болезненото в cлучaя,отколкото самото решение на играча.

Резултатите на Павлюченкова след присъединяването на Сумик към нейния екип също подкрепят учудвaнето на Сaм. Първият турнир, с който дуото започна беше 2019 Toray Pan Pacific Open в Осака. Павлюченкова достигна до финалa, където загуби от Наоми Осака. Това беше нейния първи финал в сезон, който бе изпълнен с ранни загуби. Няколко разочароващи мача последваха този резултат в Осака, но Павлюченкова завърши годината на високо ниво с втори финал в Москва, където загуби от Белинда Бенчич.



През 2020 г. Павлюченкова стартира годината с общо трето участие на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. По пътя си тя отстрани втората поставена Каролина Плишкова във втори кръг, преди да бъде победена от бившата шампионка Анджелик Кербер на четвъртфинал. Следователно не беше нелогично да чуем Сумик да обозначи цялата cитуaция като "странна" в своите наблюдения. "От моя страна, и от страната на отбора всичко вървеше добре, честно", повтори Сумик преди да добави - "Мисля, че тя играеше фантастичен тенис.. Работехме добре, всички заедно. Екипът се справяше отлично и Анастасия никога не се оплакваше, така че е малко странно. Все още не знам защо тя ме оcвободи".



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сам Сумик за края на партньорството му с Павлюченкова: Беше странно Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook