Сърбия е третият полуфиналист, Джокович с трудна победа

от в 08:00 на 10.01.2020
Димитър Беловски

Отборът на Сърбия успя да се класира за полуфиналите на дебютното издание на ATP Cup, надигравайки Канада с 3:0 победи.

В първият мач за деня Душан Лайович се справи лесно с Феликс Оже-Алисиам като го победи с 6:4, 6:2. Само един пробив бе достатъчен на сърбина, за да спечели първия сет. Във вторият беше още по – категоричен, правейки два пробива за 3:2 и 5:2 и спечели срещата категорично.

Във втрият мач излязоха първите ракети Новак Джокович и Денис Шаповалов,а сърбина надигра канадеца след три сета – 4:6, 6:1, 7:6(4). Мачът започна равностойно, докато Джокович не се пропука и канадецът реализира пробив за 4:5, а след това с гейм на 15 спечели и първата част. Във вторият сет Джокович рязко вдигна оборотите и правейки два пробива при 3:1 и 5:1 нямаше проблеми да затвори частта. Третата финална част може би беше най – интригуващата в двубоя. Тя започна равностойно като пробив имаше чак в деветия гейм, когато Джокович проби за 5:4. Сърбинът сервираше за срещата, но Шаповалов върна пробива и изравни резултата. След това и двамата печелиха геймовете си и се стигна до тайбрек, в който сърбина започна ударно и поведе с 5:0 точки, когато Джокович загуби точка на сервис и резултата стана 5:1. Сърбинът спечели следващата и направи резултата 6:1, но последваха нови три точки за канадеца. Все пак сърбинът затвори двубоя при 7:4 точки.

В срещата по двойки излязоха Никола Качич и Виктор Троицки срещу Петер Полански и Адил Шамасдин като сърбите бяха поече от категорични и победиха с 6:3, 6:2.

Отборът на Сърбия ще срещне утре този на Русия, а днес от 8:30 започва последният полуфинал – този между Испания и Белгия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия е третият полуфиналист, Джокович с трудна победа Димитър Беловски
Теми:  
atp cup | денис шаповалов | джокович | канада | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook