Сърбия се пребори за победата срещу Франция в група А на ATP Cup!

от в 16:38 на 06.01.2020
Марк Хаджижеков
Отборът на Сърбия се поздрави с изключително сладка победа над тима на Франция в група А на ATP Cup. Макар че откриващата среща отиде в полза на ,,Петлите", Джокович моментално реабилитира страната си във втория двубой поединично, а в решителния мач тандемът Джокович/Троицки се справи със съпротивата на двойковите специалисти Роже-Васлен и Маю. По този начин Сърбия се възкачва на първото място в своята група, като съсъедите ни се превръщат в почти сигурен четвъртфиналист в надпреварата, а вдругиден им предстои последен мач срещу отбора на Чили.

В първия двубой Беноа Пер надви втората ракета на сръбския тим в лицето на Душан Лайович след тежък трисетов мач - 6:2 6:7(6) 6:4, за малко над два часа на корта. Пер бе абсолютният господар на корта през първата част; французинът стартира с аванс от два пробива и макар че Лайович съумя да върне единия, втората ракета на ,,Петлите" скоро възвърна преимуществото си, а с това и приключи с първата част.

Беноа започна и следващата част позитивно, пробивайки рано отново, като 24-тият в света задържа предимството си до момента, в който трябваше да сервира за успеха в двубоя. В този момент ръката на екстравагантния французин трепна и се стигна до връщане на пробива, като впоследствие това доведе до тайбрек.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1214109416049348608?s=20

В него Пер отново бе поел контрол над събитията, като французинът се добра до два поредни мачбола при 6:4, но Лайович просто отказа да се предаде и след четири точки на сметката си сръбският №2 форсира решителен сет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1214102750390300672?s=20

В него този път ранен брейк за Пер нямаше, но сервирайки за равенство при 5:4 в полза на Франция, Душан допусна фатален спад и след като водеше с 40:15 в подаването си, сърбинът инкасира решителен пробив, с който предаде първия мач в полза на съперниците от централна Европа.

Изображение

Във втория двубой все пак Новак Джокович се реваншира за загубата на по-нискокласирания си сънародник, като ,,Джокера" записа традиционна победа срещу Гаел Монфис след убедителното 6:3 6:2, за да може да поведе с главоломното 16:0 в преките сблъсъци срещу този съперник.

Все пак началото на срещата бе оспорвано, като и двамата тенисисти играха на висота. Монфис дори бе първият, достигнал до възможност за пробив, само че Джокович демонстрира характерното хладнокръвие в сюблимните моменти и не допусна да се стигне до пробив. Впоследствие нивото на сърбина се вдигаше все повече, докато Монфис започна да допуска множество пропуски в желанието си да завърши разиграванията по-рано.

https://twitter.com/TennisTV/status/1214150030497636352?s=20

Всъщност в курса на целия двубой световният №2 отрази всичките девет брейкбола, до които опонентът му достигна, а на свой ред се възползва от всички три възможности за пробив, които си изработи. Така след един пробив на сметката си в първата част, както и още два във втората, Джокович се поздрави с чиста победа, за да достигне до решителен мач между държавите на двойки.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214153097364299777?s=20

В него на корта излезнаха Едуард Роже-Васлен и Никола Маю за Франция срещу Новак Джокович и Виктор Троицки за Сърбия. Джокович запази добрата форма от предходната си среща, а Троицки демонстрира ловките си умения при каретата, за да могат сърбите окончателно да се наложат в сблъсъка срещу Франция след 6:3 7:6(4) в двойковата среща.

Изображение

Пробив в средата на първия сет след поредица от технични минаващи удари и изящни рефлекси на мрежата донесе частта в полза на западните ни съседи, но във втората драмата бе максимална.

https://twitter.com/doublefault28/status/1214172943338627074?s=20

Сърбите достигнаха до четири поредни скрити мачбола при 4:4, но последваха няколко образцови волета от страна на опитния Маю, като в крайна сметка Франция съумя да измъкне подаването си.

https://twitter.com/ATPCup/status/1214177346120495104?s=20

В крайна сметка се достигна до тайбрек, където двата тима бяха крайно стабилни на начален удар, а първият минипробив дойде при 3:3 след превъзходен ретур на Маю, като не след дълго французинте достигнаха до три поредни възможности за изравняване на сетовете. В крайна сметка от третата си възможност Франция достигна до шампионски дълъг гейм.

В него обаче на корта доминанти бяха само сърбите и без никакви проблеми след 10:3 те пратиха срещата в сметката си. В дългия сет, Новак бе пределно мотивиран и често пращаше силни топки в тялото на опонентите си, а Маю от своя страна спомогна с доста необичайни грешки за играч от неговия калибър, а именно това и наклони везните в полза на Сърбия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия се пребори за победата срещу Франция в група А на ATP Cup! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook