Саша Бажин за връзката си с Ястремска, новата си работа и сезон 2021

от в 09:51 на 08.12.2020
Диана Андреева

Бившият треньор на украинската тенисистка Даяна Ястремска Саша Бажин коментира раздялата си със спортистката. Ето какво каза той:

Относно началото на сътрудничеството с Каролина Плишкова 
Сега съм в Марбея и всичко е на ред. Миналата седмица бях малко болен, имах проблеми със стомаха. Нямах температура, но в такъв момент, разбира се, си правиш тест за коронавирус. За щастие пробата ми беше отрицателна. Вероятно беше просто някакъв вид гастровирус. Сега съм добре.
В добри отношения съм със съпруга на Каролина Михал, който е неин мениджър от дълго време. След раздялата с Даяна Ястремска получих предложение от Михал. Говорихме няколко пъти по FaceTime, след това се чухме и с Каролина. Ние, разбира се, се познаваме отдавна, защото и двамата сме в Тура от много години. 

Като човек не я познавах твърде отблизо, но общувахме много лесно. Бях много изненадан, че получих това предложение от нея, тъй като тя беше първа ракета в света и вече е постигнала много. Все пак за мен е чест и съм благодарен за тази възможност.
Относно работата с Даяна Ястремска 
Не бих казал, че беше лоша година. В Аделаида тя изигра първия си финал на това ниво. По пътя към заключителния мач тя победи Кербер, Векич, Сабаленка и Бабош - за нас това беше невероятен резултат. Тогава дойде този период на пауза поради коронавируса и по това време не се подготвяхме заедно. В продължение на шест месеца не я бях виждал. При такива обстоятелства, разбира се, ще възникнат трудности. 

Има някои играчи, които искат да бъдат с треньора си в продължение на 25 седмици в годината, например в ATP това често се случва. Не работя по този начин, искам да поема 100% отговорност, когато нещата вървят добре или зле. 

Отидох с Даяна на US Open в Ню Йорк, но като не съм я виждал от шест месеца, работата ми не беше там. Просто ми беше трудно да поема отговорност в този случай. Но дори и в тази ситуация аз също научих много. Така погледнато не бих казал, че този сезон беше твърде лош.

Имахме различни възгледи и нашите мнения се различаваха - аз исках да наблегнена едни неща, а тя на други. В този случай ще бъде трудно да се продължи сътрудничеството. 

Даяна има огромен потенциал, все още имам високо мнение за нея като играч. Вярвам и й пожелавам в един момент всичко да се получи. Ще има успех, когато знае какво е важно за нея. 

Надявам се, че връзката ми с Даяна не е пострадала заради моите похвали в Twitter към Наоми Осака. Изобщо не бих искал да се спирам на това, защото не ми се струва достойно за такава дискусия. Може би, нараних малко Даяна, но аз винаги поздравявам другия отбор, не беше нещо конкретно. Все пак, това не беше причината за раздялата ни.
За социалните мрежи
За да бъда честен, мразя цялата суматоха, която се случва там. Имам страница в Instagram от около две години, където може да видите около 20 снимки. Социалните мрежи изобщо не са ми по вкуса. 

Например много хора в Twitter ми пишат, че сменям състезателите, с които работя, по-често, отколкото обикновеният човек сменя чорапите си. Те казват "нещо трябва да не е наред с него, може би е луд". Явно никой не следи спорта толкова, защото ако бяха информирани, щяха да знаят, че едната тенисистка забременя, а другата се контузи. Колкото до Возняцки, така беше по-добре за всички. Все пак никой от тези коментатори не ме трогва. От друга страна, аз се научих да проявявам по-голямо уважение към другите, затова пожелавам на опонентите си успех - просто съм учтив.

Бих могъл да публикувам много повече в социалните мрежи, защото те се четат както от играчите, така и от нашите фенове, които след това ще включат телевизора или ще си купят билети за мачовете - чрез постовете може да се увеличи интереса. Но в тези платформи се случват отвратителни неща. Хората те обиждат. В Ню Йорк написах туит за Джордж Флойд, за който просто ме разкъсаха. Никой не разбра за какво изобщо говоря. Ето защо не съм фен на социалните медии.

За началото на сезон 2021
Получавам известия, но не мога да ви дам тази информация, извинете. Оставаме позитивни. Ще бъда с Каролина, където тя иска да бъда с нея. Надявам се да да работим заедно в дългосрочен план. "


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Бажин за връзката си с Ястремска, новата си работа и сезон 2021 Диана Андреева
Теми:  
даяна ястремска | каролина плишкова | саша бажин

Коментари





Следвайте ни в Facebook