Саша Зверев не остави шансове на младия Алкарас и потегли успешно в Акапулко

от в 08:02 на 16.03.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев дълго време беше свикнал да е в ролята на един от най-младите играчи в Тура, но днес германецът се оказа в ролята на същински ветеран срещу 17-годишшния Карлос Алкарас, за който това беше едва второ участие на турнир от категорията АТП 500. Опитът обаче оказа своето влияния върху развитието на срещата, която беше спечелена от Саша с рутинното 6:1 6:3, като по този начин той си осигури двубой срещу Ласло Джере във втория кръг на турнира.

Сблъсъкът далеч не предполагаше такава бърза развръзка, защото тийнейджърът започна много агресивно и съвсем скоро имаше пробив аванс на сметката си, но световният номер 7 бързо намери своя ритъм и изравни резултата при 2:2. Алкарас продължи да натиска топката при всяка една удобна възможност, което го доведе до нов шанс да отмъкне сервиса на опонента си, само че Зверев показа характер и отрази опасността, а впоследствие изцяло доминираше на корта и даде само още един гейм на испанеца до края на сета.

Втората част стартира с отлично подаване от страна на младока, който не даваше вид да се е предал, ала фаворитът се представяше на все по-високо ниво и не допускаше почти никакви грешки от дъното на корта, като същевременно си служеше отлично с началния удар, давайки си по този начин нужната свобода при посрещане. Тези обстоятелства наклониха сериозно везните в полза на поставеня по номер 2 и той напълно закономерно се класира за следващата фаза в Мексико.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев не остави шансове на младия Алкарас и потегли успешно в Акапулко Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook