Саша Зверев обяви, че страда от диабет и основава фондация за подкрепа

от в 17:58 на 06.08.2022
Мирела Николова

Последните месеци не бяха лесни за Александър Зверев, който трябваше да се оттегли от полуфиналния си двубой срещу Рафаел Надал на Ролан Гарос, след като огъна глезен в края на втория сет. Впоследствие стана ясно, че германецът е скъсал връзки на глезена и макар вече да поднови тренировки, то все още не се знае кога ще видим отново световния №2 в игра.

През днешния ден Саша сподели в социалните мрежи за друг проблем, който го съпътства от детството, а именно фактът, че страда от диабет тип 1. Финалистът от US Open 2020 се обърна към почитателите си със специално изявление в социалните мрежи, разкривайки, че е взел решение да основе фондация за подкрепа срещу захарната болест, тъй като самият той е наясно колко трудно може да бъде понякога.

"6 август 2022 г. е много специална дата за мен и моето семейство. Днес Фондация "Александър Зверев" официално започна работа, като ще оказва подкрепа на деца с диабет тип 1 и да помага на хората да предотвратят диабет тип 2, живеейки здравословен и пълноценен живот. Нашата цел е да осигурим инсулин и животоспасяващи лекарства на децата в развитите страни и на тези в нужда. Като човек с диабет тип 1, искам да окуража децата, страдащи от диабет, никога да не се отказват от мечтите си, независимо какво им казват останалите. Единственият лимит е този, който сам си поставиш", написа Зверев, който е бил диагностициран с болестта още на 4-годишна възраст.

"Когато бях дете, не му обръщах много внимание, но с времето започнах да го осъзнавам все повече и повече. Искам да бъда пример за хората, че могат да живеят дълго и спокойно с диабет. След като вече съм постигнал много успехи в спорта, вече се чувствам достатъчно уверен да споделя за това състояние. Аз съм в привилегирована позиция да живея живота, който винаги съм искал, но не всички деца имат този късмет и моята цел ще бъде да помогна на тях и всички, които страдат от диабет", коментира още германецът пред Sky Sports Germany.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев обяви, че страда от диабет и основава фондация за подкрепа Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook