Саша Зверев: Още не мисля за нови успехи, искам да си почина след тежкия сезон

от в 14:39 на 24.11.2018
Калоян Пламенов

Александър Зверев обяви броени дни след триумфа на финалния "Мастърс" в Лондон, че се опитва да стои здраво стъпил на земята и да не лети в облаците, а в същото време обеща, че ще даде всичко каквото зависи от него за целите си в тениса. Той иска някой ден да оглави световната ранглиста, но ясно осъзнава, че това може да бъде много трудна задача.

Преди няколко дни германецът победи на финала в английската столица самия Новак Джокович и така завоюва най-големия трофей в своята кариера.

"Опитах се да не усложнявам нищо в играта си на финала. Гледах да се забавлявам на корта и да играя добър тенис. Играта ми се получаваше, бях уверен в себе си, и в крайна сметка успях да постигна победа. Това обаче е едва първия ми подобен турнир. Джокович по принцип е много по-добър тенисист от мен и със сигурност ще ми бъде много трудно да постигна неговите успехи, тъй като има много повече титли и много по-големи трофеи", обяви той.

"В момента искам да се насладя на почивката си преди новия сезон, преди да започна да тренирам отново. Ще мина през Дубай и Малдивите, за да разпусна. Сезонът беше тежък. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля големи турнири и през новия сезон. Ще дам всичко от себе си за това един ден да оглавя световната ранглиста, но осъзнавам, че това ще бъде доста трудна задача. Има и други момчета, които се справят добре. Не съм само аз".

"Дали вярвам, че мога да спечеля турнир от "Шлема" през следващия сезон? Вярвам, че следващите две седмици по време на почивката ми ще бъдат страхотни. Ето в това вярвам", каза германецът. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев: Още не мисля за нови успехи, искам да си почина след тежкия сезон Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook