Сблъсък с реалността: Шампионът от Монреал напусна турнира в Синсинати още на старта

от в 23:50 на 16.08.2022
Мартин Петков

Пабло Кареньо-Буста в хода на миналата седмица се превърна в ярък пример на това, че никога не трябва да се отказваш в преследването на мечтите си. Испанецът бе в позицията на човек, който биваше сочен за аутсайдер срещу Матео Беретини още на старта на Мастърса в Монреал, но двукратният полуфиналист от Големия Шлем постигна редици първокласни победи и триуфмира с най-голямата титла в кариерата си, печелейки надпреварата в канадския град.

Пред новия Мастърс шампион обаче нямаше никакво време за губене и празненства, след като той още днес трябваше да постави начало на кампанията си на другата ,,хилядарка" от американското турне - тази в Синсинати. Жребият в щата Охайо далеч не бе благосклонен към Буста и го изправи в първи кръг срещу един от най-добрите тенисисти за годината в лицето на Миомир Кецманович, който напълно вгорчи настроението на победителя от Монреал и осъществи фамозен обрат, за да го надвие след много битка и 2 часа и 53 минути на корта с 1:6 7:5 7:6(4). С този успех световният номер 36 си осигури във втория етап на турнира да срещне десетия в схемата Яник Синер.

Бронзовият медалист от Токио имаше вихрен старт на двубоя и от самото начало започна да притиска сърбина посредством безгрешния си форхенд, което мигновено даде искания резултат и той излезе напред с пробив аванс. Ибериецът скоро след това се закачи за основната линия и представляваше своебразна ,,стена", като караше Кецманович да печели точката по няколко пъти, с което младият състезател не се справи и новият голям шампион реализира втори брейк, записвайки откриващия сет срещу името си.

Във втората част испанецът срещна и първите си трудности на сервис в двубоя, които преодоля, след като отрази четири брейкбола, а впоследствие той имаше шанс да поведе, но до нещо повече не се стигна и паритет се запази на таблото. Не измина много време, преди под контрола на сервиращите да настъпи заключителната фаза на сета, когато полуфиналистът от Шлема разполагаше с цели три брейкбола, така наречените скрити мачболи, но неистово ги пропиля с топки в мрежата и световният номер 36 щурмува подаването му в идните минути, за да станем свидетели на неочакван развой и равенство в отделните части.

За Буста не представляваше особена трудност да се абстрахира от допуснатите неточности и още на старта на решителния трети сет се поздрави с пробив аванс, който затвърди, като спаси два брейкбола, повеждайки с 3:1 по пътя към победата. Трудностите пред испанеца не намериха своя край и той след двойна грешка допусна да бъде изравнен за 4:4, преди в идните минути да опропасти три поредни брейкбола и да му се наложи да спасява мачбол, но оцеля, а ние станахме свидетели на заключителен тайбрек. В дългия гейм инициативата първоначално бе на страната на шампиона от Монреал, който обаче след серия грешни решения я изгуби и Кецманович осъществи пълен обрат над резултата, за да се поздрави с една от най-добрите победи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сблъсък с реалността: Шампионът от Монреал напусна турнира в Синсинати още на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | миомир кецманович | пабло кареньо буста | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook