Себастиан Корда отново впечатли в Париж и спря шампиона от Санкт Петербург!

от в 23:48 на 03.11.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда се оказа непреодолимо препятствие за шампиона от Санкт Петербург Марин Чилич. Младият американец шокира Аслан Карацев на старта в Париж, а днес затвърди уедителните си изяви в последния за сезон 2021 Мастърс туринр, осигурявайки си място сред осминафиналистите. Корда сложи точка на двубоя след едва 70 минути игра и резултат 6:2 6:4.

Очакванията към Чилич бяха големи, имайки се предвид, че той пристигна в Париж с две последователни участия на финал, но днес сякаш бе прекалено изморен физически. Хърватският състезател не успя да открие своя ритъм в хода на мача и често допускаше непредизвикани грешки, породени от неубедителното му придвижване по терена.

Както в първият, така и във втория сет Корда задавше темпото в разиграванията и бе по-добрият както на сервис, така и на ретур. Американецът се справяше по-добре от своя противник във всеки един аспект от играта и заслужено се поздрави с крайната победа.

В друга среща от днешната програма Камерън Нори запази шансовете си за класиране в Торино живи, надигравайки без никакви колебания двуметровия Райли Опелка. След 6:4 6:3 Нори намери място в следващия етап от надпреварата, а там му предстои сблъсък с друг представител на Америка - Тейлър Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Себастиан Корда отново впечатли в Париж и спря шампиона от Санкт Петербург! Диана Андреева
Теми:  
марин чилич | мастърс в париж | себастиан корда | тенис турнир в париж | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook