Сензация на Ролан Гарос: Финалистът от Монте Карло е аут още след първия кръг!

от в 19:14 на 22.05.2022
Калоян Соколов

Талон Гриийкспор беше една от големите сензации на миналия сезон в света на тениса. Нидерландецът спечели рекордните 8 титли на ниво Чаланджър през този период и записа внушителните 28 поредни победи. Серията му обаче беше спряна в петсетова драма от Пабло Кареньо Буста във втория кръг на Аустрелиън Оупън и оттогава Грийкспор просто не е същият тенисист. Днес обаче световният номер 64 се върна отново към своите най-добрите изяви на корта и поднесе сериозна изненада на старта на Ролан Гарос.

Нидерландецът трябваше да премери сили с Алехандро Давидович Фокина, който безспорно е един от най-добрите играчи в света на червени кортове и наскоро го доказа нагледно, класирайки се за финала на Мастърса в Монте Карло. Тези обстоятелства по никакъв начин не притесниха непоставения състезател, чиито отлични изяви го доведоха до сензационен триумф - 2:6 6:0 6:4 6:3. По този начин Грийкспор си осигури сблъсък с един измежду Камил Майхжак и Брандън Накашима в следващия етап на втората "мейджър" надпревара за 2022-ра.

Началото въобще не предвещаваше подобен развой на сблъсъка, тъй като испанецът бързо проби на два пъти съперниковото подаване и изглеждаше, че ще станем свидетели на лесна победа в полза на фаворита. Срещата продължи да се развива с изразено надмощие на ибериеца и съвсем скоро той имаше преднина в сетовете.

Изведнъж събитията на корта се промениха изцяло и Грийкспор доминираше напълно. Нидерландецът постоянно атакуваше мрежата, докато 25-ият поставен показваше сериозни признаци на нервност и грешките непрекъснато се увеличаваха от неговата ракета. Това доведе до поредица от цели шест поредни гейма в актива на аутсайдера и съвсем скоро се стигна до паритет в общия резултат.

Нещата вървяха напълно равностойно в третата част, но по-нискоранкираният играч излъчваше сериозна доза увереност в решителните мигове и на два пъти отмъкна подаването на опонента, което го отведе съвсем близо до крайния успех.

Четвъртият сет до голяма степен се разви идентично, защото световният номер 64 навакса ранен пробив пасив и отново демонстрира надмощие спрямо финалиста в Монте Карло по време на най-важните точки и напълно заслужено се поздрави с дебютната си победа в основната схема на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация на Ролан Гарос: Финалистът от Монте Карло е аут още след първия кръг! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | Обзори | ролан гарос 2022 | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook