Сензация при дамите: Корне върна лентата назад и разгроми Мугуруса

от в 04:20 на 20.01.2022
Калоян Соколов

Ализе Корне отдавна е далеч от своята най-бляскава форма и през миналата година не съумя да спечели поредни мачове на нито една от надпреварите в Шлема, само че настоящият сезон стартира изключително обещаващо за бившата номер 11, която постигна изненадващ успех над Гарбинье Мугуруса и се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън - 6:3 6:3.

Ветеранката пое инициативата в срещата от самото начало и не я изпусна до финала, като не даде нито една точка за пробив на своята опонентка и така сътвори една от най-големите изненади в схемата при дамите. Загубата пък е с голяма тежест за испанката, защото тя имаше да защитава точките си от достигнатия финал през 2020-а и сега със сигурност ще изгуби своето място в топ 5 на световната ранглиста.

Срещата започна с рутинно подаване в актива на Корне, след което французойката реализира пробив и на бърза ръка се сдоби с аванс от 3:0 гейма. Постепенно Мугурса намери играта си на собствен начален удар и все по-често пласираше топката върху линните, само че беше напълно безпомощна на ретур и непоставената състезателка задържа преднината си до последно, за да поведе в сетовете.

Втората част също стартира с надмощие за по-нискоранкираната тенисистка, докато бившата финалистка отново понижи нивото си на представяне и нямаше никаква идея как да се справи с устойчавата защита на съперничката си. Корне усети колебанията от другата страна на мрежата, което я накара да изпълнява ударите си с по-висока траектория и това напълно сработи за нея, защото фаворитката влезе в серия от неточности, които ѝ костваха допускането на нов брейк.

Оттам насетне световната номер 61 нямаше никакви проблеми да доведе сблъсъка до успешен за себе си завършек, а следващото препятствие пред нея ще бъде една измежду Тамара Зиданшек и Хедър Уотсън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация при дамите: Корне върна лентата назад и разгроми Мугуруса Калоян Соколов
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън | гарбинье мугурса | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook