Сензация при дамите: Квалификантка не отпусна нито сет на шампионката от Уимбълдън

от в 06:07 на 31.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Уимбълдън определено протече доста особено, тъй като не се присъждаха точки за ранглистата и също така нямахме възможност да наблюдаваме състезателите от Русия и Беларус. В крайна сметка от цялата тази суматоха при дамите се възползва Елена Рибакина, която спечели първата си титла от Големия шлем. Самата казахстанка обаче признава как не се чувства като шампионка от Шлема, имайки предвид съпътстващите надпреварата обстоятелства и явно това я обременява психически, защото не е записала последователни успехи на турнир оттогава насам. Днес въпросната негативна тенденция продължи с пълна сила и световната номер 25 отстъпи в откриващия кръг на US Open от квалификантката Клара Бурел. Французойката превъзхождаше в почти всеки един компонент последната "мейджър" победителка в WTA Тура и заслужено надделя с 6:4 6:4, за да си осигури сблъсък с белгийката Алисън Ван Уйтванк, която по-рано през деня се справи със съпротивата на друга победителка в Големия шлем, а именно легендарната Винъс Уилямс.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобен развой, защото Рибакина с лекота завършваше недотам плътните удари на съперничката си и имаше цели 6 точки за пробив в нейните два откриващи сервис гейма, но не реализира нито една от тях. Изведнъж сервисът на фаворитката изцяло спря да функционира, което позволи на световната номер 132 да осъществи брейк и да поведе с 4:2 гейма. Веднага обаче квалификантката пропиля аванса си и равенството в резултата беше възстановено, само че казахстанката не спираше с неубедителните си изяви и в крайна сметка предаде първата част.

25-тата поставена продължи да бъде в напълно самоубийствен тенис режим и не спираше да атакува почти невъзможни за завършване топки. Бурел пък виждаше как се нуждае единствено от стабилност в разиграванията и търпеливо изчакваше неизменните неточности от другите страна на мрежата, които ѝ позволиха да се откъсне напред с 3:1 и съвсем скоро сензацията беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация при дамите: Квалификантка не отпусна нито сет на шампионката от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | елена рибакина | клара бурел | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook