Сензацията Лейла Фернандес: За мен е важно да играя на най-голямата сцена и да бъда сред най-добрите

от в 15:36 на 09.09.2021
Георги Евстатиев

Лейла Фернандес стана най-младата тенисистка, която достига до полуфинал на US Open след Мария Шарапова през 2005 г. Канадката надви последователно Осака, Кербер и Свитолина и със сигурност може да гледа със самочувствие към предстоящата ѝ среща срещу световната №2 Арина Сабаленка. По време на нейната пресконференция Фернандес говори повече за мечтата си да играе срещу най-добрите играчи и какво е да бъдеш част от тях.

„Още от малка винаги съм искала да играя на Централния корт пред погледа на моите родители. През годините се научих как да използвам енергията на публиката в моя полза дори и тя да е срещу мен. Винаги работя усърдно, опитвам се да се подобрявам. През тези няколко седмици успях да оправдая всички жертви, които съм направила, за да бъда на върха.

За мен е важно да играя на всеки турнир, на най-голямата сцена. Когато бях по-малка, Жустин Енен ми служеше за пример, представях си, че играя срещу нея. Също така се надявам да играя и срещу сестрите Уилямс някой ден“, сподели Лейла Фернандес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Лейла Фернандес: За мен е важно да играя на най-голямата сцена и да бъда сред най-добрите Георги Евстатиев
Теми:  
us open | лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook