Сензацията Циципас е лидер по глоби на Откритото първенство на Австралия

от в 10:35 на 18.02.2019
Калоян Пламенов

Гръцкият талант Стефанос Циципас е рекордьор по глоби на Откритото първенство на Австралия. Той спечели милион и 125 хиляди австралийски долара от наградния фонд на турнира, след като сензационно достигна до 1/2-финалите.

От тях обаче трябваше да му бъдат удържани 18 хиляди австралийски долара за глоби, а това го прави лидер в това отношение. Toй е бил глобен с 3 хиляди долара, тъй като баща му се е обадил по време на мач и му е напомнил да пие вода, а останалите 15 хиляди от глобата са за неспортсменско поведение към длъжностните лица.

Той успя да се справи със самия Роджър Федерер в надпреварата и да го детронира в четвъртия кръг, но мачът му срещу Рафаел Надал на 1/2-финалите бе изключително тежък за него и испанецът спря устрема на младока с лесна победа. 

След фантастичното си участие в Мелбърн всички имаха очаквания, че младият състезател ще направи нещо запомнящо се в София и в Ротердам, но като цяло той отпадна твърде рано и в двата турнира. 

Новак Джокович иначе бе глобен с общо 5 хиляди долара за неспортсменско поведение, а Александър Зверев и Доминик Тийм - с по 4 хиляди долара. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Циципас е лидер по глоби на Откритото първенство на Австралия Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на австралия | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook