Сензационно: Двама играчи извън топ 100 продължават към осминафиналите в Ню Йорк!

от в 03:08 на 04.09.2021
Владислав Риждов

Петер Гойовчик имаше едва седем победи от началото на сезона в основна схема на турнири от календара на атп, а днес германският тенисист се класира за осминафиналите на US Open, постигайки един от най-значимите успехи в своята кариера. Световният №141 надделя в битката на квалификантите над Хенри Лааксонен с резултат 3:6 6:3 6:1 6:4 и си осигури сблъсък с Карлос Алкарас, който поднесе най-голямата изненада до момента, отстранявайки Стефанос Циципас.

Мачът стартира равностойно, като нито един от двамата не достигна до сериозни шансове да пробие съперника си в началните геймове. Към самия край обаче играещият по-добре швейцарец придоби инициативата и проби на два пъти германеца в последните три гейма от сета, за да открие сметката си в общия резултат. Вторият сет завърши с идентичен резултат, този път той беше срещу името на Гойовчик. Квалификантът подобри представянето си на корта и положителните неща от това не закъсняха. Гойовчик пречупи намиращия се 11 места над него състезател и с едва една загубена точка на първи сервис, изравни резултата.

В третата част Гойовчик не постави под въпросителна превъзходството си и по-смелата игра. Бившият член на топ 40 набра инерция, на която Лааксонен не успя да окаже съпротива и след категоричното 6:1, Гойовчик се доближи само на сет от успеха. Последната част в двубоя бе решена от един единствен брейк, който се оказа на сметката на световния номер 141. Гойовчик показа солиден тенис до финала на срещата и не даде никакви шансове на съперника си, записвайки една от най-ценните победи в кариерата си.

Друг от играчите извън първата стотица на ранглистата, Ботик Ван Де Зандшулп, също се класира за фазата на 1/8-финалите. Нидерландецър се справи със съпротивата на Факундо Багнис от Аржентина в четири сета (3:6 6:0 6:2

Срещата не започна добре за квалификанта, тъй като той се оказа догонващ в резултата, след като Багнис се оказа победител в маратонски сервис гейм на световния №117. До края аржентинецът удържа водачеството си и спечели откриващата част в своя полза. В следващите два сета обаче картината на корта придоби изцяло друг облик. Ван Де Зандшулп премина като на тренировка през втория сет, връзвайки "геврек" на Багнис, а в третата част отново не срещна отпор от съперника си, за да се доближи максимално близо до победата.

В четвъртия сет, оказал се и последен в двубоя, интрига отново липсваше. Ван Де Зандшулп несъмнено беше по-добрият от двамата на корта. Нидерландецът спечели четири поредни гейма, за да поведе с 4:0, като дори имаше и сервис за 5:0. Багнис обаче леко се съвзе от своеобразния нокдаун, в който бе изпаднал, и върна два гейма от пасива си, но 117-ят в света бе достатъчно солиден, за да се поздрави с триумфа в срещата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационно: Двама играчи извън топ 100 продължават към осминафиналите в Ню Йорк! Владислав Риждов
Теми:  
atp | us open | ботик ван де зандшулп | Обзори | открито първенство на сащ | петер гойовчик

Коментари





Следвайте ни в Facebook