Сензационно: Монфис загуби от играч, който нямаше победа на твърди кортове преди турнира

от в 07:09 на 28.03.2022
Калоян Соколов

Франсиско Серундоло е играч, който главно свързваме с отличните му резултати в Чаланджърите на червени кортове и рядко можем да го видим в ATP Тура. Аржентинецът играе преимуществено на турнири в Южна Америка, като досега не беше показвал силни резултати извън тази част на света. Всъщност световният номер 103 нямаше нито спечелен мач на твърди кортове, ако говорим за най-високото ниво в професионалния тенис, но всичко това вече е в миналото. Серундоло прави невероятен рейд на Мастърса в Маями, след като победи намиращите се в отлична форма Талон Грийкспор и Райли Опелка, а тази нощ надигра самия Гаел Монфис с убедителното 6:2 6:3.

22-рият поставен беше бледа сянка на себе си и допусна нетипично висок брой непредизвикани грешки, докато южноамериканецът беше почти безпогрешен и заслужено намери място в четвъртия кръг на състезанието, където ще премери сили с местния представител Франсис Тиафо, а любопитна подробност е, че американецът победи брата на Серундоло, за да се класира за осминафиналите.

Нищо не предвещаваше подобен развой на мача, защото опитният французин с лекота спечели откриващото си подаване и веднага достигна до три точки за пробив, само че не се възползва от тях и впоследствие загуби собствения си сервис. Ла Монф съвсем скоро имаше възможност да реализира рибрейк, но отново остана твърде пасивен в тези моменти и не можа да възстанови паритета в резултата. Оттам насетне пък надмощието на аутсайдера ставаше все по-отчетливо и заслужено първият сет беше спечелен от него.

Втората част се развиваше напълно равностойно и всеки от двамата състезатели беше безкомпромисен от линията за начален удар, докато не се стигна до 3:3. Тогава играта на бившия номер шест претърпя тотален разпад, което позволи на Серундоло да спечели 10 от последните 12 точки в сблъсъка и по този начин  се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационно: Монфис загуби от играч, който нямаше победа на твърди кортове преди турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | любоопитно | маями | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook