Сепи разказа за бащинството си и времето, което прекарва по време на пандемията

от в 12:31 на 18.04.2020
Димитър Беловски

Италианецът Андреас Сепи и съпругата му Михаела Бернанди Сепи наскоро станаха родители на момиченце.

Италианският тенисист даде обширно интервю за това как преминават дните му като баща по време на пандемията от коронавирус.

„Това наистина е ново преживяване и разбира се, то е много интересно. Хубаво е да бъда със съпругата си и с нашето малко момиченце, да виждам как тя се развива и става по-голяма. Сега тя започва да се смее и се вълнува от повече неща, така че това е много хубаво,“ разказа Сепи пред официалния сайт на ATP.

„През първите седмици не можеш да правиш много неща, защото тя имаше нужда само да спи и да яде, това беше. Бих казал, че не можеш да направиш много неща като баща. Мисля, че най-интересното нещо, което се вижда е чак след два месеца, тя започва да става по-голяма и започва да се смее малко повече. Когато ѝ говоря, тя ме гледа и по този начин имам чувството, че тя е по-заинтересована от това, което се случва около нея,“ сподели италианецът.

Сепи и съпругата му прекарват пандемията в щата Колорадо и точно затова изпитват известна трудност да представят малката Лив на роднините ѝ. Щом Лив се е родила, родителите на Михаела са отишли в Колорадо, но след 8 дни са се прибрали у дома в Италия преди цялата държава да бъде блокирана.

„Имаха късмет да бъдат тук за малко, но след това се прибраха в Италия, а малко след това всичко бе затворено. Това беше и единствения ни опит да имаме близки тук. Разбира се, би било чудесно да има някой, когото познаваш, особено, когато имаш бебе. Но ние сме на перфектното място, харесва ни да бъдем тук. Мисля, че е по-добре да сме тук, отколкото в Италия, защото поне имаме възможност да излезем за малко около имота ни. Имаме повече пространство навън и затова си мисля, че малко по-добре тук“.

Сепи и съпругата му посещават Колорадо, за да може Михаела да учи в университета в Колорадо и да получи магистърска степен. Харесват щата и през 2017 купуват къща в Боулдър.

„Има много сняг. Последните няколко дни валеше нонстоп. Отдавна не бях виждал толкова много сняг. Чух, че тази година Боулдър е градът с най-много сняг,“ каза Сепи по повод на това, че само преди два дни публикува снимка, на която държи лопата, пълна със сняг.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Never ending story usa colorado boulder snowshoveling goodworkout stayactive stayhome

Публикация, споделена от Andreas Seppi (@andyseppio) на

„Почистване с лопати, това е нещото, което се случва почти всяка седмица, а това ме поддържа във форма. Добро упражнение е“.

Италианецът разказа, че тренира, но само за да поддържа тялото си активно.

„Мога да тренирам у дома, понякога отивам да бягам. Но не можеш да тренираш като луд, защото не се знае до кога ще продължи всичко това. Не можеш да тренираш пълноценно с месеци, особено на моите години. Ако бях на 20, щеше да е различно. Трябва да бъда малко по-внимателен с тялото си. Разбира се, опитвам се да поддържам форма, правя някои упражнения, но не както по време на предсезонната подготовка, тренирам просто, за да поддържам определена активност. Това е най-важното нещо,“ разказа Сепи.

Ситуацията с коронавируса засегна много Италия. Според официалните данни поне 22 745 души са починали от COVID-19, а над 170 000 са заразените.

„Мисля, че навсякъде е зле. Италия беше засегната много лошо в началото, така че целия фокус беше върху Италия. Сега и други държави са в лоша ситуация. Проблемът е, че никой не знае колко ще продължи цялата ситуация и кога ще можем да се върнем към нормален начин на живот. Мисля, че това е най-страшното нещо. Ако кажат, че всичко ще приключи след месец, би било чудесно, но всяка седмица те удължават карантината,“ каза световният №88.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Сепи разказа за бащинството си и времето, което прекарва по време на пандемията Димитър Беловски
Теми:  
андреас сепи

Коментари





Следвайте ни в Facebook