Серията е спряна: Медведев надви непобеден досега съперник и е на 1/2-финал в Хале

от в 17:32 на 17.06.2022
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут е един от малкото тенисисти, които могат да се похвалят с отлични игри срещу Новак Джокович, а доказателство за това твърдение са двете поредни победи на испанеца над бившия номер едно през 2019-та година. Опитният испанец обаче се оказва също толкова тежък съперник и за настощия лидер в световната ранглиста, имайки предвид трите си успеха от също толкова мачове, когато от другата страна на мрежата е Даниил Медведев. Все пак руснакът съумя днес да спре серията на Агут, след като го надигра с рутинното 6:2 6:4. По този начин водачът в схемата се класира за полуфиналната фаза на турнира в Хале, където го очаква сблъсък с местния представител Оскар Оте.

Срещата стартира отлично за седмия поставен, който спечели първите си две подавания и достигна до последователни точки за пробив при 2:1 в своя полза. Медведев въобще не се притесни от тези обстоятелства и остана верен на безгрешната си игра от основната линия, с чиято помощ се измъкна от трудната ситуация. Фаворитът имаше пълно надмощие в продължителните размени от дъното на корта, а също така можеше да разчита на мощния си начален удар и влезе в поредица от пет последователно спечелени гейма, с което прибави откриващия сет към актива си.

Втората част отново започна трудно за световния номер ендо, но той показваше най-добрия си тенис под напрежение, докато неговият опонент беше твърде пасивен в сюблимните моменти и изпускаше множество възможности да се върне обратно в мача. В крайна сметка московчанинът заличи цели седем брейкбола и се възползва от единствения си такъв в хода на сета, за да си осигури място във финалната четворката на надпреварата в германския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията е спряна: Медведев надви непобеден досега съперник и е на 1/2-финал в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | роберто баутиста агут | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook