Серията и този път не намери своя край: Надал бе тестван, но продължава уверено в ИУ!

от в 23:52 на 14.03.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал е непобедим от началото на сезона, като до този момент той бе постигнал 16 победи от също толкова изиграни мача, а днес увеличи бройка с още едно число, след като надигра Даниел Еванс в последователни сетове. Началото бе трудно за Рафа, който изостана с ранен пробив, но впоследствие повиши нивото си и не срещна повече затруднения, за да затвори двубоя в своя полза за крайното 7:5 6:3. В битка за място в осминафиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс испанецът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Райли Опелка и Денис Шаповалов.

Срещата стартира с бърза размяна на два гейма, спечелени от сервиращите, преди Матадора да допусне серия от нетипични за себе си пропуски, които му костваха изоставане с ранен брейк, впоследствие затвърден от британеца - 1:3. Еванс съумяваше да поддържа аванса си в резултата благодарение на отличното пласиране на началния си удар, но с всяка изминала минута шампионът от Аустрелиън Оупън все повече повишаваше оборотите си и подемът му достигна своята връхна точка в осмия гейм, когато изоставането бе наваксано.

Нови колебания за Рафа от сервис линията го изправиха пред брейкбол при 5:5, който бе с цената и на скрита възможност за спечелване на сета. Това обаче по никакъв начин не притесни бившия №1, който проведе безкомпромисна акция към мрежата, за да се измъкне от затрудненото положение, след което на свой ред достигна до три поредни шанса за пробив, вторият от които бе материализиран и даде предимство на Надал в общия резултат.

Устремът му се пренесе с пълна сила и във втората част, където вече той бе този, който доминираше случващото се на корта и не след дълго си изгради стабилен аванс от брейк и 3:0. Това по никакъв начин не оказа негативно влияние върху увереността на Еванс и той продължи да търси начини да пробие сервиса на опонента си, но безуспешно. До края на сблъсъка 21-кратният шампион от Големия шлем не отпусна хватката си и елиминирайки всички шансове пред съперника си за обрат, крачеше уверено към победата, станала факт след малко повече от час и половина престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията и този път не намери своя край: Надал бе тестван, но продължава уверено в ИУ! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниел еванс | индиън уелс | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook