Серията продължава: Лазаров записа седми пореден успех след двучасова битка в Тбилиси

от в 13:50 на 27.07.2022
Мирела Николова

Александър Лазаров продължава със страхотното си представяне през последните седмици и след като триумфира на турнира в София в началото на месеца, сега пренесе отличната си игра на надпреварата от категория M25 в Тбилиси, където записа седми пореден успех и си осигури място в четвъртфиналната фаза на състезанието след трисетова победа над световния №724 Иван Лиутаревич с 6:3 3:6 6:2. В битка за място на полуфиналите четвъртата ракета на България ще премери сили с шестия поставен Янки Ерел.

Срещата стартира с размяната на два бързи пробива, след което беларусинът продължи да поставя под натиск подаването на родния ни представител и скоро се сдоби с нови два брейкбола в средата на частта. Нашето момче обаче показа характер и успя да отрази шансовете пред опонента си, след което, възползвайки се от зачестилите грешки на Лиутаревич, Лазаров реализира нов брейк, който реши съдбата на сета в негова полза.

Софиянецът пренесе устрема си и в началото на втората част, където осъществи пробив още в първия възможен момент, който затвърди за 2:0. Последва обаче рязък спад в нивото на игра на българина, който влезе в негативна серия от 5 загубени гейма и допусна обрат до 2:5. Алекс успя да спаси сетбол в последвалото си подаване и впоследствие да спре поредицата на съперника, но това далеч не се оказа достатъчно, за да бъде предотвратено изиграването на трети решителен сет.

Лазаров си възвърна увереността в началото на заключителната част, където съумяваше да наложи доминацията си и на бърза ръка поведе с 3:0, като не след дълго реализира втори пробив и разви преднината си до 5:1. Макар да допусна да бъде пробит, сервирайки за затваряне на двубоя, след като пропусна три възможности за неговото спечелване, то в ответния противников сервис гейм Алекс материализира четвъртия си шанс и се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Лазаров записа седми пореден успех след двучасова битка в Тбилиси Мирела Николова
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | тбилиси | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook