Серията продължава: Руне сътвори фантастичен обрат и ще спори за втори пореден трофей

от в 21:59 на 29.10.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне прогресира със забележителни темпове през 2022-ра, като започна годината извън топ на 100 света, а през миналата седмица завоюва втората си титла в хода на сезона и по този начин си гарантира влизане сред първите 25. Талантливият датчанин обаче нямаше никакво намерение да спира серията си дотук и днес записа деветата си поредна победа, надделявайки със 7:6(1) 7:6(6) над Роберто Баутиста Агут на полуфиналите в Базел. В сблъска за трофея пък скандинавецът ще премери сили с тенисист, който е в още по-добра момента форма от него, а именно Феликс Оже-Алиасим, чиято поредица наброява 12 последователни успехи и освен всичко това нито един от двамата финалисти не е допускал пробив от началото на надпреварата.

Срещата предложи страхотен тенис от първата минута, но определено възпитаникът на Патрик Муратоглу действаше с по-висок интензитет и имаше точки за пробив в два поредни сервис гейма на испанеца, ала той беше безупречен в решителните моменти и съумяваше да поддържа паритета в резултата. Руне правеше всичко възможно да изкара ветерана от комфортната му зона и непрекъснато търсеше възможност да пласира уинър, само че световният номер 22 покриваше по невероятен начин корта и намери сили да вкара частта в тайбрек. Там станахме свидетели на бързо разменени мини пробиви, но оттам насетне финалистът от София пое нещата изцяло в свои ръце и прибави сета към актива си, печелейки шест последователни точки.

Втората част протече коренно различно, защото Баутиста Агут започна все по-често да контрира агресивните отигравания на опонента си и стоеше далеч по-стабилно в разиграванията от дъното на корта. Бившият полуфиналист на Уимбълдън спечели цели 16 поредни точки на собствено подаване и същевременно през това време се сдоби със 7 брейкбола, ала пропиля всеки един от тях и станахме свидетели на нов тайбрек, в който младокът заличи пасив от 2:6 точки и заслужено триумфира в този толкова оспорван сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Руне сътвори фантастичен обрат и ще спори за втори пореден трофей Калоян Соколов
Теми:  
atp | базел | Обзори | роберто баутиста агут | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook