Серина и Квитова стартираха с победи на Уимбълдън, Мугуруса отпадна

от в 20:18 на 02.07.2019
Теодор Кафеджиев

Серина Уилямс започна с победа участието си на Уимбълдън, след като в двубой от първия кръг успя да се справи след 6:2, 7:5 с опитната италианка Джулия Гато-Монтиконе, която е 161-а в световната ранглиста.

Американката като цяло нямаше никакви проблеми срещу 31-годишната си противничка и още в първия сет поведе бързо с 5:0 гейма след пробиви във втория и четвъртия гейм, а до края на частта двете се пробиха по веднъж.

Във втория сет обаче италианката се държеше доста по-равностойно срещу своята именита опонентка. Все пак американката проби за 5:3 в осмия гейм и се виждаше как ще затвори мача. Пробивът обаче бе върнат веднага. Уилямс не се отказа да гони успеха без да стига до тайбрек и с пробив в последния 12-и гейм в сета спечели както частта, така и самия мач.

В следващия кръг тя ще срещне Кая Юван или Кристина Плишкова.

Междувременно във втория кръг продължава и Петра Квитова, която надделя над Онс Жабур след 6:4, 6:2 и ще се изправи в следващия си мач срещу Кристина Младенович.

Изненади не липсваха и още на старта отпадна Гарбине Мугуруса, която отстъпи на Беатрис Хадад Мая, която от своя страна стигна до успеха след 6:4. 6:4. 

Спечели тенис почивка


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина и Квитова стартираха с победи на Уимбълдън, Мугуруса отпадна Теодор Кафеджиев
Теми:  
гарбине мугуруса | открито първенство на великобритания | петра квитова | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook