Серина излиза срещу Кербер в битка за големия трофей на Уимбълдън

от в 08:26 на 14.07.2018
Георги Христов

Ангелик Кербер е последното препятствие, което дели Серина Уилямс от осмата титла на Уимбълдън и 24-та от Големия шлем. Двете ще се изправят една срещу друга в днешния финал на Уимбълдън.

Срещата им ще бъде повторение на двубоя им от 2016-а, когато американката вдигна трофея след 7:5, 6:3. Общо в съперничеството помежду им предимството е за Уилямс - 6:2, но те не са играли от две години.

С представянето си до момента Уилямс си гарантира завръщане сред първите 30 на ранглистата. Кербер пък ще се изкачи до шестото място, а ако вземе първия си трофей от Уимбълдън, ще бъде №4 от понеделник.

При победа днес Кербер ще стане първата германка, която печели турнира след Щефи Граф, която постигна това през 1996 година. 

Кербер е едва третата тенисистка, която среща Серина в три или повече големи финала след Винъс Уилямс и Мария Шарапова. Сестра и Винъс е единствената, която я е побеждавала два пъти в турнири от "Шлема" на финални мачове. 

Ангелик е една от шестте германки в историята, които достигат до финала на Уимбълдън. При успех на Серина пък американката ще подобри собствения си рекорд за най-възрастна шампионка в турнир от "Шлема". В момента тя е на 36 години и 291 дни. 

Серина Уилямс играе все все "по-чисто" с всеки следващ мач в турнира. В първия кръг направи 29 непредизвикани грешки, а във всеки следващ мач ги намаляше и на 1/2-финалите срещу Юлия Гьоргес направи едва 7.

При успех днес тя ще стане четвъртата майка, която печели турнир от четворката в модерната история на тениса. Срещата ще започне не по-рано от 16:00 часа българско време на Централния корт. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина излиза срещу Кербер в битка за големия трофей на Уимбълдън Георги Христов
Теми:  
ангелик кербер | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook