Серина отпадна в Мелбърн след уникална драма, пропиля и четири мачбола

от в 07:04 на 23.01.2019
Калоян Пламенов

Серина Уилямс изпусна по нелеп начин победата над Каролина Плишкова и класирането си на 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия. 

Американката имаше аванс от 5:1 гейма в третия сет и освен това пропиля цели четири мачбола, като в крайна сметка загуби срещата. Чешката тенисистка направи обрата на живота си и след 6:4, 4:6, 7:5 за 2 часа и 12 минути игра е на 1/2-финалната фаза.

Така на практика Каро показва с представянето си напоследък, че играе най-добрия тенис и в крайна сметка може спокойно да бъде причислена сред претендентките за трофея, след като има само един мач до финала. 

В първия сет всичко се реши след пробив в третия гейм за чехкинята. Вторият сет започна също добре за Плишкова и тя проби в петия гейм, но пробивът бе върнат моментално. С пробив в последния десети гейм Серина прати мача в трети решителен сет.

Третият сет започна фантастично за американката и с два пробива тя поведе с 5:1 в геймовете, но след това нещо и стана и тотално се срина. Плишкова направи фамозна серия от шест поредни гейма и същевременно спаси четири мачбола, за да спечели мача. 

В спор за място на финала чешката тенисистка ще срещне Наоми Осака, която в другия 1/4-финален сблъсък елиминира с лекота Елина Свитолина след 6:4, 6:1. Така три тенисистки остават в борбата за първото място. Ако Плишкова не спечели титлата, то №1 ще бъде или Осака, или Петра Квитова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина отпадна в Мелбърн след уникална драма, пропиля и четири мачбола Калоян Пламенов
Теми:  
каролина плишкова | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook