Серина призна какво я е провокирало да вдигне скандал на финала на US Open

от в 20:43 на 16.11.2018
Калоян Пламенов

Серина Уилямс призна, че се опитва да не мисли за скандалните моменти от финала на US Open срещу японката Наоми Осака и която тя загуби. Американката имаше много лют спор със съдията и в крайна сметка избухна голям скандал заради нейните реплики по негов адрес.

Според някои специалисти поведението и изобщо не отива на такава шампионка, но има някои хора, които я подкрепят, че отстоява правата си. Както е известно скандалът бе продиктуван от факта, че американката нарече съдията крадец и в крайна сметка бе отсъден служебен гейм в полза на нейната опонентка.

"На US Open нещо ми се случва постоянно, имаше три или четири подобни случки през последните години и това винаги се случваше в критични моменти. Струва ми се, че това може да обясни частично провокацията ми към подобно поведение, към това, което се случи в тази битка".

"Честно казано вече не си спомням какво точно се случи там. Съзнателно се опитвам да не мисля за това вече, това е в миналото. Не гледам телевизия и се стремя да не обръщам особено внимание на информационния поток. Не ми пука и мнението на другите. Нека да си мислят това, което искат".

"Можете ли обаче да разберете как се чувства една чернокожа жена на работното си място? Истината е, че ние сме в дъното на йерархията. Третират ни различно от белите жени, както и от белите мъже". 

"Не можеш да се примириш с нещо подобно. Трябва да се говори за това, както правя и аз. Благодарение на това следващото поколение чернокожи ще живеят по-добре Алтея Гибсън например трябваше да прекара нощта в колата си, защото по нейно време не са се допускали чернокожи да спят в хотелите. Сега обаче отношението към нас не е такова, но може да бъде много по-добро.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина призна какво я е провокирало да вдигне скандал на финала на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook