Серина Уилямс не остави шансове на Халеп и е на 1/2-финал

от в 12:18 на 16.02.2021
Диана Андреева

Серина Уилямс продължава по пътя към 24-та титла от Големия шлем в кариерата си. Днес американката се справи със световната номер две Симона Халеп в последователни сетове - 6:3 6:3 и по този начин се класира за 1/2-финалната фаза в надпреварата, където й предстои друго трудно препятствие, а именно Наоми Осака. 

Американката навлезе в мача уверено и още от началните минути успяваше да притисне максимално съперничката си, която срещаше сериозни затруднения с началния си удар. Това оказа своето влияние и възползвайки се от неубедителното представяне на опонентката си, Серина съумя да реализира два пробива в първата част и макар единият от тях да беше върнат от румънката, това не ѝ попречи да поведе в отделните сетове.

Във втората част срещата бе доста по-равностойна. Продължителни разигравания от дъното на корта помогнаха на Халеп да се задържи по-дълго в двубоя, като тя на два пъти съумя да възстанови паритета в геймовете, след като изоставаше пробив, но нови убедителни отигравания на Уилямс бяха ключови за изхода на сета и така след един час и 21 минути на корта световната номер 11 се поздрави с успех.

По пътя към 40-тия си полуфинал от Големия шлем Уилямс има едва един загубен сет, който дойде в двубоя ѝ на 1/8-финалите срещу Арина Сабаленка. До момента американката има три изиграни мача срещу Осака, като последният бе през 2019 в Торонто.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс не остави шансове на Халеп и е на 1/2-финал Диана Андреева
Теми:  
australian open | открито първенство на австралия | серина уилямс | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook