Серина Уилямс откри участието си на Ролан Гарос 2021 с победа!

от в 08:29 на 01.06.2021
Диана Андреева

Ирина Камелия Бегу не оправда очакванията към себе си и отстъпи в последователни сетове на 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс. Американката не срещна никакви затруднения в първия си за годината мач на Ролан Гарос и заслужено след 7:6(6) 6:2 се класира за следващия етап от надпреварата в Париж. Мачът беше специален не само, защото на корта беше една от най-успешните тенисистки в Тура, но и защото си изигра първата в историята на спорта нощна сесия на арената Филип Шатрие. 

Уилямс започна срещата на много високи обороти и заслужено след серия от добре изиграни геймове излезе напред с 5:2. Авансът на американката обаче не беше достатъчна, като срив в представянето й доведе до изравняване на резултата. Макар че от психологическа гледна точка преднината бе в ползата на Бегу, която дори поведе с 6:4 в тайбрейка, ала Серина показа, че не случайно е бивша световна номер едно и заслужено изправи първея сет на сметката си. 

Последвалата част се разви доста по-бързо. Тя бе лишена от напрежение - Уилямс изцяло доминираше на корта, а дълбоките й удари принуждаваха Бегу да допуска грешка след грешка. Ирина успя да спечели едва два гейма, преди да предаде и втория сет и по този начин да сложи край на участието си. Това е 363-та победа в кариерата на Уилямс на турнири от Големия шлем, а дали през тази седмица ще успее да увеличи тази бройка предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс откри участието си на Ролан Гарос 2021 с победа! Диана Андреева
Теми:  
ирина камелия бегу | ролан гарос | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook