Серина Уилямс с поредна победа №18 на Уимбълдън (видео)

от в 17:52 на 09.07.2018
Калоян Пламенов

Серина Уилямс продължава със силното си представяне на Уимбълдън и се класира за 1/4-финалите на турнира, след като надделя над намиращата се на 120-ата позиция в световната ранглиста рускиня Евгения Родина след 6:2, 6:2.

Това бе първи мач между двете в тура, а освен това опитната американка продължава да бъде без загубен сет от началото в турнира. В спор за място на 1/2-финалите американката ще срещне италианката Камила Джорджи, която надделя над Екатерина Макарова. 

В първия сет Серина проби във втория и осмия гейм, а освен това не допусна нейното подаване да бъде пробито нито веднъж. Вторият сет започна силно за мощната американка и тя бързо дръпна с пробив и 3:0 гейма, след като спечели подаването на своята опонентка във втория гейм и след това затвърди пробива. 

В петия гейм Родина върна пробива, но след това не взе нито гейм до края на сета и бе пробита на два пъти. 

Това е 18-ата поредна победа на американката в турнира. Тя триумфира в него през 2015 и 2016 година, а през миналата година не взе участие в надпреварата заради раждането на първородното си дете Олимпия.

"Беше по-трудно отколкото показва резултатът. Тя удря добре топката и трябваше да положа усилия. Доволна съм, че спечелих в два сета", коментира Уилямс

Четвъртфиналите при жените:
Доминика Цибулкова - Йелена Остапенко
Дария Касаткина - Ангелик Кербер
Кики Бертенс - Юлия Гьоргес
Серина Уилямс - Камила Джорджи

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Серина Уилямс с поредна победа №18 на Уимбълдън (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на великобритания | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook