Серина Уилямс сломи съпротивата на Потапова и е осминафиналистка на АО

от в 06:07 на 12.02.2021
Мирела Николова

Серина Уилямс запазва надеждите си за рeкордна 24-та титла от Големия Шлем след двусетова победа над Анастасия Потапова със 7:6(5) 6:2, която я класира на осминафиналите, където ще срещне намиращата се в повече от феноменална форма Арина Сабаленка.

Първият сет стартира равностойно, като Уилямс играеше на познатите си високи обороти, но въпреки огромната мощ на ударите ѝ съперничката ѝ успяваше да остане равностойна в разиграванията и в откриващото подаване на американката дори достигна до 3 брейкбола, които обаче не бяха материализирани. Последваха два разменени пробива, които запазиха паритета в геймовете до края на тази част и тя беше решена в тайбрек, където няколко непредизвикани грешки от ракетата на Потапова ѝ костваха сета.

Въпреки разочарованието отпреди малко рускинята спечели първия сервис гейм на опонентката си, но това беше и последната положителна нейна проява до края на срещата, тъй като оттам нататък рекордьорката по титли от Шлема превключи на по-висока скорост, реализирайки моментален рибрейк, последван от други 2 пробива, с което напълно разби надеждите на младата рускиня за нещо повече в двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс сломи съпротивата на Потапова и е осминафиналистка на АО Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook