Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите в Оукланд

от в 06:11 на 09.01.2020
Димитър Беловски

Американката Серина Уилямс направи пълен обрат и се класира за четвъртфиналите на турнира в Оукланд, който е от сериите WTA International. Тя отстрани своята сънародничка Кристина МакХейл след 3:6, 6:2, 6:3.

Уилямс набързо изостана с 1:4 в първата част след два пробива, успя да върне единия за 2:4, но допусна трети за 3:6.

Във вторият сет сценарият се повтори, но с обратен знак. Уилямс проби за 1:0, затвърди за 2:0, след което отново проби за 4:1. До края на частта нямаше проблеми и я затвори след 6:2.

Третата част започна далеч по – равностойно като и двете тенисистки печелиха подаванията си през първите 4 гейма. В петия гейм Уилямс съумя да пробие, след като реализира втората си точка за пробив в гейма и резултата стана 3:2. Тя затвърди бързо, печелейки гейм на 0 за 4:2. Световната №10 стигна до две точки за пробив в следващия гейм, възползва се още от първата и резултата набъбна до 5:2. Сервирайки за мача, 38 – годишната американка не успя да затвори мача още в 8 гейм и МакХейл стигна до 5:3. Въпреки това обаче, Уилямс проби МакХейл и затвори сета с 6:3, а с това и мача след 3:6, 6:2, 6:3.

На четвъртфиналите Уилямс ще срещне Лаура Зигмунд от Германия, след като тя успя да отстрани друга американка Кори Гоф с 5:7, 6:2, 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите в Оукланд Димитър Беловски
Теми:  
окланд | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook