Сериозен скандал: Бивш осминфиналист на Ролан Гарос беше хванат с допинг

от в 20:11 на 19.11.2021
Калоян Соколов

Тенисът е един от спортовете с най-щателни проверки за употреба на забранени вещества от играчите и рядко сме свикнали да четем за случаи на наказани състезатели, когато става дума за най-високото ниво на спорта. Днес обаче излезе новината, че руснакът Теймураз Габашвили се е провалил на един от своите тестове и правата му ще бъдат отнети за 20 месеца.

В урината на бившия номер 43 е била намерена субстанцията фуроземид, която е напълно непозволена за използване от световната антидопингова агенция. Въпросното нарушение е установено по време на Чаланджъра в Алмати през този юни, а двукратният осминфиналист от Ролан Гарос ще загуби всички точки и пари, които е спечелил в хода на надпреварата.

Същевременно 36-годишният ветеран няма да се раздели със спечеленето в последвалите си участия на състезания, тъй като самото вещество не му е донесло някакво предимство спрямо другите играчи. Фуроземидът е диуретик, който бива често използван за лечение на високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма.

Самият Габашвили веднага се е признал за виновен по случая и така 20-месечното му наказание е влязло в сила още от вчера.

Източник: Reuters

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозен скандал: Бивш осминфиналист на Ролан Гарос беше хванат с допинг Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | теймураз габашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook