Сериозен удар: Световният номер 6 почти сигурно пропуска Ролан Гарос

от в 08:45 на 30.04.2022
Калоян Соколов

Измина точно един месец, откакто Матео Беретини претърпя лека операция на дясната ръка и първоначално се очакваше италианецът вече да се е завърнал на корта по това време от сезона. Световният номер 6 се оттегли от Мастърса в Маями поради въпросната травма, но успокои своите привърженици, споделяйки как състоянието му не е толкова сериозна и предстоящата интервенция е с по-скоро с превантивен характер.

Беретини обаче все още се оказва далеч от върховото си физическо състояние и наскоро стана ясно, че можем да го видим най-рано на Ролан Гарос, а вчера самият той разкри, че е по-вероятно да пропусне целия сезон на клей. Римлянинът разкри как не иска да поема никакви рискове със здравето си, така че ще наблегне на подготовката си за надпреварите на тревна настилка, където има да защитава титла в Куинс и финал на Уимбълдън.

Въпросните новини мога да доведат до още неприятни последици за Матео, който ще загуби над 1000 точки от актива си в близките седмици, а това може да го извади от световния топ 10 и така Беретини определено няма да има най-добрите изходни позиции, когато направи своята обратна си поява в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозен удар: Световният номер 6 почти сигурно пропуска Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | матео беретини | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook