Сериозна изненада в Ротердам: Бившият шампион и поставен под номер 2 се сбогува с турнира

от в 21:59 на 15.02.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов започна обещаващо новия сезон, след като надигра Холгер Руне в епична петсетова осминафинална битка на Аустрелиън и така за втори път в своята кариера съумя да намери място във финалната осмица на надпреварата в Мелбърн. Този резултат помогна на Рубьов да се изкачи до върховата си пета позиция в световната ранглиста и очакванията бяха да видим руснака в топ форма за надпреварите на закрити твърди кортове, тъй като е печелил цели пет трофея в подобни условия.

Нещата обаче не се развиха никак положително за бившия шампион в Ротердам, който отпадна още на старта в тазгодишното издание на състезанието. Вторият поставен имаше насреща си една истинска своеобразна тенис стена, а именно Алекс Де Минор, чиято невероятна защита множество пъти доведе до пълна капитулация от страна на фаворита и заслужено австралиецът се наложи с крайното 6:4 6:4, за да си осигури сблъсък с Максим Креси през утрешния ден, а победитят измежду двамата ще премери сили в четвъртфиналите с нашия Григор Димитров.

Двубоят започна на много високи обороти и никой измежду двамата играчи не искаше да отстъпва нито сантиметър назад. Привидно Рубльов водеше разиграванията, но Де Минор винаги отвръщаше с дълбоки отигравания, които кацаха върху основната линия, a по-високоранкираният състезател сякаш не беше подготвен за подобно развитие и веднага допускаше грешка. Световният номер 25 контрираше изключително успешно опонента си и достигаше до почти всяко едно негово агресивно продължение, което изкара руснака извън нерви и напълно логично непоставеният играч реализира пробив, който удържа до последно, за да си осигури спечелването на първия сет.

Проблемите за втория поставен не спряха дотук и той бързо се оказа изправен пред три брейкбола за начало на втората част, само че пласира серия от прекрасни начални удара и се измъкна от трудното положение. Австралиецът обаче усещаше, че е близо до пречупването на съперника си и вдигна публиката на крака с изпълнение на феноменален лоб, с чиято помощ осъществи нов брейк в началния удар на петата ракета на света.

Впоследствие Рубльов се опита да разнообрази темпото на игра и често търсеше път към мрежата, ала често не правеше достатъчно със своя ъпроуч, така че за де Минор беше детска игра да пласира минаващ удар и не след дълго се стигна до напълно резонен успех за непоставения тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна изненада в Ротердам: Бившият шампион и поставен под номер 2 се сбогува с турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | андрей рубльов | Обзори | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook