Сериозни обвинения: Шаповалов разкри, че жените биват дискриминирани в Куинс

от в 09:19 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Денис Шаповалов започна отлично сезона, след като спечели отборната надпревара ATP Cup и впоследствие достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, където отстъпи в пет сета на бъдещия шампион Рафаел Надал. Оттам насетне канадецът се представя значително под своите възможности и в момента се намира в серия от пет последователни загуби. Последната от тях дойде на турнира в Куинс, но Шаповалов е предпочел да не отпътува веднага и е останал, за да тренира на кортовете в клуба, готвейки се за предстоящия Уимбълдън. Изглежда обаче организаторите далеч не са толкова благосклонни към тенисистките, които искат да ползват тренировъчните съоражения и дори имат политика, която забранява жени да играят на техните кортове.

Именно световният номер 15 пък ни извести чрез социалните медии за това меко казано назадничаво поведение на британците, а вероятно потърпевша от въпросното правило е била шведската състезателка Мириам Бьорклунд, която е актуалната приятелка на Шаповалов и той написа следния гневен пост:

"Иронично е, че надпреварата в Куинс носи името на една толкова силна и необикновена жена (кралица Елизабет II), докато същевременно има явна дискриминация срещу професионалните жени атлети, на които не им се позволява да тренират в клуба, когато се нуждаят от място, където да се подготвят за Уимбълдън. Време е да прегледате тази своя политика" - завършва канадецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозни обвинения: Шаповалов разкри, че жените биват дискриминирани в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook