Сериозни промени в календара на ATP: Без Мастърс в Шанхай и през този сезон!

от в 10:36 на 10.08.2021
Диана Андреева

Пандемията от COVID-19 бе причината редица турнири през 2020 да не се състоят, а неприятната тенденция продължава и тази година. В началото на работната седмица ATP публикува финалната версия на календара си за оставащата част от сезона, а в нея не фигурира нито един от турнирите, провеждащ се в Китай. Сериозните промени в графика включват отмяната на Ченгду и Жухай Оупън, както и може би едно от най-обичаните от феновете азиатско събитие - Мастърса в Шанхай. 

Макар и тези новини да не са приятни, Sofia Open 2021 и към момента фигурира в календара за годината, като датите му остават непроменени - от 27 септември до 3 октомври. Предходната седмица ще се проведе очаквания от всички с нетърпение Laver Cup, както и ATP 250 турнирите в Мец и Нур Султан. След края на домашната ни надпревара, Тура ще се пренесе обратно към западната част на света или по-точно към САЩ, за да се състои отлагания многократно през последните месеци Индиън Уелс. 

Междувременно надпреварата в Санкт Петербург ще бъде от категорията ATP 500, а носителят на титлата от сезон 2020 Андрей Рубльов ще трябва сам да прецени дали да посети турнира, тъй като по същото време - между , ще се проведе и друго събитие от това ниво, а именно турнира във Виена, където руснакът отново стана шампион през миналата година. Промените са далеч от приятни за състезателите, ала както самият президент на мъжкия Тур сподели - времената са непредвидими. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозни промени в календара на ATP: Без Мастърс в Шанхай и през този сезон! Диана Андреева
Теми:  
sofia open | тенис календар 2021 | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook