Сериозно препятствие на пътя на Григор във Виена: Световният №8 го очаква във втори кръг

от в 16:53 на 25.10.2022
Мирела Николова

През днешния ден първата ни ракета при мъжете Григор Димитров успя да прекъсне негативната си серия от три поредни поражения, постигайки убедителен успех в последователни части над световния №66 Тиаго Монтейро. Българинът демонстрира изключително солидно представяне във всеки един аспект от играта и без да позволи на противника си да достигне до възможност за пробив, си осигури място във втория етап на надпреварата във Виена, където го очаква далеч по-висока летва в лицето на осмия в света Андрей Рубльов.

За да достигне до сблъсък с най-добрия ни тенисист, на старта руският представител преодоля безпроблемно съпротивата на Диего Шварцман, надделявайки с 6:4 6:1 за малко над час и половина игра. В хода на срещата бившият №5 показа отлично ниво на начален удар, което в комбинация с агресивния му подход в разиграванията и множеството уинъри му донесе крайния успех след един пробив в откриващия сет и още три брейка във втората част.

Руснакът е поставен под номер три в схемата на турнира и се намира във впечатляваща форма през последните седмици, явен атестат за която са титлата му от надпреварата в Хихон преди седмица и достигането му до полуфиналите на състезанието от категория АТР 500 в Астана в началото на настоящия месец. 

До този момент Димитров и Рубльов са се изправяли един срещу друг общо пет пъти, като в три от тях победата е била на страната на руснака. Всеки един от двубоите се е състоял на твърди кортове, като при единствения мач помежду им в зала - на турнира в Ротердам през 2018 г., нашето момче записва категорична победа. Последният сблъсък между двамата датира от средата на март по-рано през този сезон, когато в среща от четвъртфиналите на Мастърса в Индиън Уелс световният №8 наложи волята си в два сета.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозно препятствие на пътя на Григор във Виена: Световният №8 го очаква във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | виена | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook