Серията продължава: Тийнейджърът Накашима сломи и Раонич в Атланата!

от в 11:40 на 29.07.2021
Диана Андреева

Брандън Накашима записа най-силната си седмица до момента в ATP Тура, достигайки до заключителния етап на надпреварата в Лос Кабос преди няколко дни. Сега американецът отново показва тенис от най-високо ниво и заслужено се поздрави с най-голямата победа в кариерата си, след като надви Милош Раонич в трисетов двубой - 5:7 6:3 7:6(4).

За втора поредна седмица Накашима се класира за 1/4-финалната фаза на ATP турнир. Американецът устремно върви напред към своя дебют в топ 100, но преди това той ще трябва да преодолее съпротивата на Джордан Томпсън, с който се срещнаха и през изминалата седмица в същия етап.

Мачът започна добре за Раонич, който още от началните минути навлезе в ритъм. Канадецът печелеше безпроблемно подаванията си, а играта му на ретур също бе на достатъчно високо ниво, за да може той да открие общия резултат в своя полза. След почивката обаче нещата коренно се промениха, а инициативата бе поета от тийнейджъра. Накашима пласираше ударите си по начин, по който не оставяше на своя противник никакъв избор, освен да допуска грешки и така паритета в отделните части бе възвърнат.

Накашима започна решаващия сет по-уверен и пръв достигна до брейк аванс. Брандън не позволи авансът му да бъде заличен, ала напрежението оказа влияние върху представянето му и той не само, че пропиля два мачбола, но и допусна резултата да бъде изравнен - 6:6. Така се стигна до тайбрек, където обаче Раонич сякаш бе безсилен и не успя по никакъв начин да се противопостави на своя противник, допускайки неочаквано поражение още в първия си мач в Атланта. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Тийнейджърът Накашима сломи и Раонич в Атланата! Диана Андреева
Теми:  
брандън накашима | милош раонич | тенис турнир в атланта

Коментари





Следвайте ни в Facebook