Серундоло: Джокович не е злодей; той помага най-много на останалите и е автентичен

от в 12:48 на 07.08.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович понесе сериозни критики през последната година, а главната причина е неговият отказ да се ваксинира. Сърбинът неведнъж беше определян за безотговорен и редица журналисти си позволиха да изкажат мнение, че неговото поведение е опасно за обществото. Не такова обаче е мнението на аржентинеца Франсиско Серундоло, който е един от най-прогресиращите състезатели в хода на настоящия сезон. Световният номер 25 вижда балканеца в съвсем друга светлина и сподели позицията си пред медиите:

"Новак е един от най-великите играчи, а знае всичко за всеки. Миналата година отидох да играя квалификации на турнира в Белград и той ми се представи, след което започна напълно приятелски разговор. Поздрави ме за достигнатия финал в Буенос Айрес и освен това беше наясно с всички мои останали постижения. Също така ме пита няколко въпроси за брат ми. Бях шокиран как подобен спортист се интересува от останалите тенисисти толкова много.

Някои се опитват да определят Джокович като злодей, но това са главно най-големите привърженици на Федерер и Надал, които нямат обективен поглед над нещата. Новак е автентичен, не се страхува да изказва реалните си мисли и е верен на своите принципи. Убеден съм, че той ще завърши кариерата си с най-много титли от Големия шлем и точно Джокович е човекът, който помага най-много на играчите от по-ниските нива в професионалния тенис" - завърши шампионът в Бощад.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серундоло: Джокович не е злодей; той помага най-много на останалите и е автентичен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook