Сестрите Уилямс отново заедно: Серина и Винъс с "уайлдкард" на двойки на US Open!

от в 20:13 на 27.08.2022
Мирела Николова

Без никакво съмнение Серина и Винъс Уилямс са най-легендарните сестри в историята на световния женски тенис, като всяка една от тях е била на върха на световната ранглиста както на сингъл, така и на двойки. Двете поделят помежду си общо 30 титли от Големия шлем поединично и още 28 "мейджър" трофея при тандемите, което ги превръща в едни от най-титулуваните тенисистки в историята. 

Днес стана ясно, че двете сестри отново ще обединят сили на корта, след като са приели "уайлдкард" от организаторите да се включат в надпреварата по двойки. По всяка вероятност това ще бъде и последният път, в който ще ги видим заедно на корта, имайки предвид, че наскоро Серина обяви, че планира да си вземе сбогом с тениса на предстоящия US Open.

Сестрите Уилямс са завоювали заедно всичките си трофеи от Шлема на двойки, а освен това могат да се похвалят със спечелване на олимпийския златен медал при тандемите цели три пъти (Сидни 2000, Пекин 2008, Лондон 2012). За последно те играха рамо до рамо на Откритото първенство на Франция през 2016 година, когато достигнаха до осминафиналната фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сестрите Уилямс отново заедно: Серина и Винъс с "уайлдкард" на двойки на US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | винъс уилямс | Двойки | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook