Шампионът е аут: Баез изигра нов бляскав двубой и ще спори за титлата в Ещорил!

от в 23:40 на 30.04.2022
Мартин Петков

Себастиан Баез изпитва сериозни трудности през последните два месеца, след като регистрира множество ранни отпадания на хард и любимия си клей. Младият аржентинец през тази седмица се представя доста солидно на турнира в Ещорил и достигна полуфиналите, където днес се изправи срещу действащия шампион Алберт Рамос-Виньолас.

Сблъсъкът ни предложи най-доброто от арсенала на двамата специалисти на червени кортове, които образуваха своеобразна битка за всяка топка на корта. Баез все пак видимо се чувстваше по-свеж в хода на целия двубой, което изигра ключова роля за победата му след 6:3 6:7(7) 6:0, дошла за 2 часа и 36 минути. В мача за титлата на световния номер 59 му предстои да срещне Франсис Тиафо.

Младокът стартира трудно, като му се наложи да отразява брейкболи, с което се справи отлично, а в идните минути се поздрави с ранен пробив, за да излезе напред в резултата. След средата на частта двамата състезатели започнаха да изпитват сериозни проблеми в миговете на собствено подаване, като посрещаха множество възможности за пробив, но не се стигна до нищо по-интересно и представителят на следващата генерация заслужено триумфира в откриващия сет.

В началото на втората част испанецът остави всичките си сили в третия гейм, за да може след над петнадесет минути мъчителна битка да запази подаването си. Впоследствие станахме свидетели на отстъпление в защита от двамата тенисисти, като никой не искаше да поема излишни рискове и закономерно се стигна до тайбрек. В дългия гейм обратите бяха често срещано явление, като първоначално Рамос-Виньолас си спечели ранен аванс, който мигновено пропиля и дори му се наложи да спасява мачпойнт на два пъти, но се справи с неблагоприятната ситуация, за да изравни резултата в отделните части.

Баез вдигна темпото на игра до толкова висока степен в решителния сет, че разликата в годините си каза тежката дума и аржентинецът отпусна едва осем точки на своя съперник, преди да се поздрави с победата след ,,геврек" в заключителната част, с което достигна до мача за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Баез изигра нов бляскав двубой и ще спори за титлата в Ещорил! Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-винолас | ещорил | полуфинал | себастиан баез | тенис турнир в ещорил

Коментари





Следвайте ни в Facebook