Шампионът е аут: Хуркач изигра блестящ мач и намери място на 1/4-финалите в Хале!

от в 16:29 на 15.06.2022
Мартин Петков

Хуберт Хуркач изпрати най-силния си клей сезон в кариерата, след като достигна неколкократно четвъртфинал на Мастърс надпревари, което бе придружено от осминафинал на Ролан Гарос. Полякът през миналата седмица откри кампанията си върху тревата, обаче ако съдим по видяното от него до момента, то той се намира далеч от показаното преди само година, когато надви Роджър Федерер на Уимбълдън в последователни сетове и се класира за дебютен полуфинал в Шлема. Бившият представител на топ 10 отпадна изненадващо на старта в Щутгарт, обаче през тази седмица видимо е решил да се реваншира и надви Максим Креси в първия кръг на турнира в Хале, за да си осигури двубой срещу действащия шампион Уго Юмбер през днешния ден.

Сблъсъкът ни предложи множество моменти на равнопоставеност в силите на корта между двамата състезатели, като логично играта им се градеше около началния удар. Интересното в случая бе, че Хуби през почти цялата среща изглеждаше в догонваща позиция, ала именно във важните мигове се представяше безпогрешно за разлика от шампиона, което в крайна сметка оказа своето влияние върху крайния изход от мача и Хуркач надделя след 7:6(5) 6:3. В четвъртфиналната фаза за световния номер 12 предстои да срещне победителя измежду Феликс Оже-Алиасим и Макензи Макдоналд.

Двубоят стартира с лесно спечелени първи подавания за сервиращите, преди още в третия гейм проблемите на сервис за французина да настъпят, след като бе изправен срещу брейкбол, но съумя да се справи безупречно с неговото неутрализиране. Обратно на очакванията, предвид по-силния старт на поляка, Юмбер още в идното подаване на съперника си осигури възможност за пробив, която оползотвори, за да поведе в резултата, ала отговорът на петия поставен не закъсня и чрез рибрейк редуцира пасива, за да видим възстановяване на паритета за 3:3. Постепенно интригата се ,,уби", но не след дълго в края на частта шампионът бе изправен до стената в деветия гейм, като му се наложи да отразява поредните брейкболи, с което не срещна сериозни затруднения и на свой ред в последвалото подаване на световния номер 12 стигна до две възможности за спечелване на сета, но сервисът точно в този момент функционираше по страхотен начин за Хуби, който се спаси от неблагоприятната ситуация, предизвиквайки тайбрек. Там 50-ят в света първи взе превес в резултата чрез мини пробив, който впоследствие изгуби след силната игра на Хуркач във важните моменти, който осъществи своебразен обрат в дългия гейм и причисли дебютния сет в актива си след близо един час на корта.

Втората част от самото си начало предразполагаше подавачите към трудности, като полякът пръв се наложи да отразява брейкбол, ала за пореден път в срещата се представи безпогрешно в ключовите мигове и запази сервиса си. С това си действие полуфиналистът от Уимбълдън видимо получи допълнително самочувствие и покачи равнището си значително, за да може след продължителен осми гейм да оползотвори възможността си за късен пробив, която му позволи да застане на начален удар за победата. Хуркач запази завидно хладнокръвие и необезпокояван след няколко бомбени сервиса стигна до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Хуркач изигра блестящ мач и намери място на 1/4-финалите в Хале! Мартин Петков
Теми:  
atp | уго юмбер | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook