Шампионката е детронирана, Бенчич с лекота изхвърли Осака в Индиън Уелс

от в 07:06 на 13.03.2019
Калоян Пламенов

Женският турнир в Индиън Уелс ще има нова шампионка, след като настоящата такава Наоми Осака, която е и лидерка в световната ранглиста при жените, бе детронирана. Японката загуби от швейцарката Белинда Бенчич, която стигна до успеха след 6:3, 6:1 и го направи с лекота.

Срещата между двете продължи 1 час и 7 минути игра, а японската тенисистка с нищо не показа на корта, че в момента е най-добра при жените. В първия сет Бенчич проби на два пъти - в първия и петия гейм. В осмия гейм Наоми върна един от пробивите, но веднага след това бе пробита отново. 

Вторият сет бе много по-лесен за швейцарската тенисистка и с пробиви във втория и шестия гейм тя успя да стигне до крайния успех в него, както и в самата среща.

Това бе трети мач между двете, както и втора победа за швейцарката над тази противничка. За последно те се бяха срещнали на Хопман Къп през 2017 година и тогава отново Белинда надделя с 2:0 сета над японката.

В 1/4-финалната фаза Белинда ще се изправи срещу чехкинята Каролина Плишкова, която от своя страна надделя над Анет Контавейт след 7:6(0), 4:6, 6:2. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Шампионката е детронирана, Бенчич с лекота изхвърли Осака в Индиън Уелс Калоян Пламенов
Теми:  
белинда бенчич | наоми осака | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook