Шампионката от Мадрид удължи победната си серия и е 1/8-финалистка в Рим!

от в 20:24 на 11.05.2022
Мартин Петков

Онс Жабер в хода на миналата седмица триумфира на турнира в Мадрид, което моментално я направи една от фаворитките за титлите в остатъка от сезона клей. През вчерашния ден тунизийката даде летящ старт на кампанията си на WTA 1000 турнира в Рим с победа, която ѝ отреди днес да срещне Айла Томлянович във втори кръг.

Световната номер 7 рискува много в ударите си по време на сблъсъка, като използваше прекомерна агресия в търсене на уинъри, с които да печели бързи точки. Стратегията на Жабер се оказа повече от успешна, след като стигна до крайния успех със 7:5 6:2. Във фазата на осминафиналите за шампионката от Мадрид предстои да срещне победителката измежду Гарбинье Мугуруса и Юлия Путинцева.

Мачът стартира със сериозни проблеми за сервиращите, като станахме свидетели на брейкболи във всеки от първите четири гейма и по един пробив в актива на всяка от двете тенисистки. Томлянович скоро след това съумя да вземе подаването на съперничката си, като поведе в резултата с 5:3. Тунизийката запази спокойствие, като отстрани неточностите от играта си, с което вдигна летвата толкова високо, че световната номер 41 изпадна в безпомощност, за да може със серия от четири последователни гейма деветата поставена да триумфира в откриващия сет.

Началните минути на втората част не предоставиха най-доброто от играта на новата WTA 1000 шампионка, която бързо наложи своята доминация и реализира пробив, с който се доближи максимално до победата. Жабер продължи да оказва сериозен натиск върху сервиса на австралийката и с нов брейк в осмия гейм стигна до успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката от Мадрид удължи победната си серия и е 1/8-финалистка в Рим! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | айла томлянович | онс жабер | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook